Satulatuoli laadukkaasta valikoimasta
Satulatuoli on hyvä valinta, sillä tuoleilla on eroja – paljon. Useimmat työikäiset suomalaiset istuvat jo työpäivänsä aikana 7-8 tuntia sekä kotimatkalla ja kotona vielä lisää. Lisääntynyt istumatyö on tuonut mukanaan selkä- ja niskahartiaseudun vaivojen yleistymisen. Pitkäaikainen istuminen ei ole ihmiselle luontaista ja siksi kehomme sitä kipuilemalla vastustaakin. Jos sinun on pakko istua, kiinnitä huomiota hyvään ergonomiaan, pidä taukoja ja panosta hyvään työtuoliin. Parhaimmillaan istumisen ei tarvitse olla täysin passiivista, vaan päinvastoin: BackApp satulatuoli auttaa aktivoimaan selän syviä tukilihaksia istuessasi.
BackApp satulatuoli
BackApp aktivoivan satulatuolin tutkittu teho* perustuu tasapainoharjoitteluun. BackAppilla istuessasi istuma-asentosi on fysiologisesti paras mahdollinen eli muotoilultaan se muistuttaa tavallista satulatuolia sillä erolla, että istuinosa on miellyttävän pehmeä moniin muihin satulatuoleihin verrattuna. BackApp aktivoivan työtuolin juju on kuitenkin portaattomasti säädettävissä olevassa epästabiilisuudessa, joka aikaansaadaan lattiaa vasten olevalla pallolla. BackApp satulatuoli haastaa liian vähällä käytöllä olevat selän tukilihaksesi työskentelemään huomaamattasi. Tuoli sallii myös selän ja lantion liikuttelun istuessasi. Kun liikut, käytät pääasiassa pinnallisia lihaksia, jotka toimivat mielellään intervallityyppisesti välillä rentoutuen välillä jännittyen, mutta kun hakeudut tasapainopisteeseen keskiasentoon, työ siirtyy pinnallisilta lihaksilta selän syville tukilihaksille. Tässä asennossa asennon ylläpitämiseen tarvitaan vähiten energiaa. Hyvässä istuma-asennossa tukilihakset selviävät työstään ilman pinnallisten lihasten apua, eikä pinnallisten lihasten tarvitse ylikuormittuneina kiristyä ja kipeytyä. Myös selkärangan nikamien välilevyt rakastavat asennon muutosten tuomaa paineen vaihtelua. Selän kurottelut, kierrot, ojennukset, sivutaivutukset jne. jopa istuen elvyttävät välilevyjen aineenvaihduntaa. Istumisen ei tarvitse olla passiivista. Säännöllisellä BackApp satulatuolin käytöllä sekä ennalta ehkäiset että hoidat tutkitusti* selkäongelmia.

BackApp satulatuolin aktivoivaa vaikutusta säädetään portaattomasti lattiaa vasten olevaa palloa pyörittämällä ylös tai alaspäin. Mitä alempana pallo on tuolin kehään nähden, sitä enemmän saat harjoitusta tasapainollesi ja sitä kautta tukilihaksillesi selässä ja vatsassa. BackApp satulatuoli on mahdollista säätää myös lähes stabiiliksi, jolloin pallo on irti lattiasta ja tuoli on kokonaan kehänsä varassa. Voit siis halutessasi käyttää Backapp tuolia tavallisena satulatuolina.

Aktivoiva BackApp satulatuoli on norjalainen keksintö ja se valmistetaan lähes kokonaan Ruotsissa. Parhaiten BackApp satulatuoli soveltuu käytettäväksi korkeussäädettävän työpöydän kanssa. Istumakorkeus on säädettävissä 61-83 cm. Tuolin maksimileveys on 60 cm ja paino 7,1 kg. BackApp satulatuolilla on viiden vuoden takuu ja kauttamme aina 14 vrk palautusoikeus, jotta ehdit varmistua tuolin toimivuudesta.

Eniten myyty istuinosan päällysmateriaali on laadukas alcantara mikrokuitukangas, joka on hengittävä ja liukumaton. Kangas on helppo pitää puhtaana ja erittäin kestävä. Tehdasväreinä on punainen, musta, sininen ja grafiitin harmaa mikrokuitu. Erikoisvärejä on saatavilla tilauksesta. Istuinosaan voi valita myös tyylikkään mustan nahkaverhoilun. Runko on joko kiiltävää tai harjattua alumiinia, joka löytyy myös mustana, jalkalevy on ruiskupuristettua mineraaleilla täytettyä polyamidia. Materiaalin ansiosta jalkalevy pysyy erinomaisesti oikeassa muodossaan, eikä jätä jälkiä lattiaan. Istuintyyny on ruiskupuristettua polypropeenia. Aktivoivan BackApp satulatuolin sydän eli tasapainopallo on joko musta tai punainen, mutta molemmat toimivat tutkitusti* selkäsi parhaaksi!

*Tutkimukset

Manual Therapy (Volume 17, Issue 6) Pages 566-571
”Can we reduce the effort of maintaining a neutral sitting posture? A pilot study”. Kieran O’Sullivan, Raymond McCarthy, Alison White, Leonard O’Sullivan & Wim Dankaerts 2012.

Ergonomics (Volume 55, Issue 12) pages 1586-1595
”Lumbar posture and trunk muscle activation during a typing task when sitting on a novel dynamic ergonomic chair”. Kieran O’Sullivan, Raymond McCarthy, Alison White, Leonard O’Sullivan & Wim Dankaerts 2012.

Ergonomics (Volume 56, Issue 4) pages 650-658
”Specific flexion-related low back pain and sitting: comparison of seated discomfort on two different chairs” Mary O’Keeffe, Wim Dankaerts, Peter O’Sullivan, Leonard O’Sullivan& Kieran O’Sullivan 2013.