Terveysjalkineet – Joya, OTZ & Merrell Barefoot
Joya terveysjalkineet valmistaa sveitsiläinen yritys, joka on halunnut kehittää suosituista keinu- tai masai-kengästä entistä toiminnallisemman. Ensimmäiset masai-jalkineet markkinoille tuoneesta perheestä on lähtöisin myös maailman pehmeimmät terveysjalkineet Joyat, jonka kehittäjänä on Karl Muller jr. Perinteisten masai-jalkineiden jäykkä keinupohja passivoi kävelyn varvastyöntövaihetta, vaikka niissä monia muita hyviä puolia onkin. Kaareva pohja ojentaa ryhtiä ja saa askeleen rullaamaan, jolloin askelpituuskin kasvaa. Maailman pehmeimmässä terveysjalkineessa Joyassa kantaosan pehmeys toimii samaan tapaan kuin keinukenkien ns. negatiivinen korko. Kävelyn kantaiskuvaiheessa askel painuu hiukan pidemmälle, jalan takaosan lihakset venyttyvät hiukan joka askeleella ja lihastyö ponnistusvaiheessa korostuu erityisesti pohkeessa, takareidessä ja pakarassa. Keinukenkien yhteydessä puhuttiinkin kiinteyttävistä ”peppukengistä” juuri siitä syystä, että suuri osa kuormituksesta siirtyi jalkojen takaosien lihaksille.
Laadukkaat terveysjalkineet
Jäykkä keinupohja aiheutti monelle käyttäjälle hieman ongelmia kävelytavan ja tasapainon kanssa. Joya jalkineila kävelytapa on luonnollinen eikä sitä tarvitse erikseen opetella. Myös Joya terveysjalkineet haastavat käyttäjänsä tasapainon, mutta tekevät sen pehmeydellään. Tasapainon aktivoitumisella ja ryhdin ojentumisella on luonnollisesti monia positiivisia vaikutuksia sekä ulkoisesti että sisäisesti. Säännöllinen tasapainoharjoittelu ehkäisee tapaturmia ja vahvistaa selän tukilihaksistoa, mikä yhdessä paremman ryhdin kanssa edistää selän terveyttä. Tuntemus maailman pehmeimmillä Joya jalkineilla kävellessä on varsin toisenlainen kuin millään muilla kengillä. Voit ehkä päästä lähelle tuota Joya-tunnetta kävellessäsi paljain jaloin pehmeällä sammalmatolla tai lämpimällä hiekalla.

Kaikkien Joya terveysjalkineiden pohja on erityisen pehmeä ja se aktivoi tehokkaasti kaikki kävelyn vaiheet. Jalkineen rakenne tukee lempeästi jalkapohjan hovlikaaria. Osassa malleista on irrotettava pohjallinen, mikä mahdollistaa yksilöllisen tukipohjallisen käytön. Joya terveysjalkineet tuntuvat taivaallisen mukavalta jalassa. Pehmeyttä osaa arvostaa varsinkin silloin, kun jalkaterässä, kantapäässä tai varpaissa on ongelmia tai kiputiloja. Monet kivuliasta planttaarifasciittia eli kantakalvontulehdusta potevat vannovat Joyan nimeen. Joya terveysjalkineet voivat tuoda myös helpotusta kantaluupiikkiin, jalkapohjan nivelten kulumiin, reumakipuihin, vaivaisen luihin ja vasaravarpaisiin. Pehmeä pohja vaimentaa iskua tehokkaasti, jolloin kävellessä nivelten kuormitus polvissa ja lonkissa vähenee. Tästä on etua, jos nivelpinnat ovat kuluneet ja aiheuttavat kipua rasituksen aikana. Joyan pohjarakenteisiin on lisätty käyttömukavuutta parantavia ominaisuuksia kuten aktiivi ilmapumppu Air System ja välipohjan Antibakteria Cool Mesh –toiminto, jotka ehkäisevät jalkapohjien hikoilua ja bakteerien aiheuttamaa pahaa hajua.

Joya terveysjalkineista suosituimmat mallit Suomessa ovat Cairo ja Dubai. Nämä mustat avosandaalit ovat erityisen suosittuja työjalkineina ja ne ovat parhaimmillaan paljon kovalla alustalla seisovilla ja kävelevillä. Maailman pehmeimmistä jalkineista Joyista ovat kiitollisia monet sairaanhoitajat, opettajat ja laitostyöntekijät. Malleja löytyy myös ulkokäyttöön, jopa Suomen talveen, sillä osa malleista on veden kestäviä ja lämpimiä.

Maineikas Merell tarjoaa liikkujalle huippulaadukkaan ja monikäyttöisen paljasjalkakengän Vapo Gloven. 5 mm Vibram pohjalla, konepestänä tuote on vailla kilpailijaa hinta/laatu suhteessa. Sivuiltamme vain uusimmat mallit.
OTZ: OTZSHOES Espadrille on ergonominen, trendikäs ja mukava pellavakenkä suoraan Malibu Beachilta. Kengän mukavuuden ’salaisuutena’ on anatomisesti muotoiltu, antimikrobinen pohjallinen. Edellisvuosista tuttu CorkLite-pohjallinen on nyt CorkCushion, joka on edeltäjäänsä parempi ja mukavampi.