Xtenex pikanauhat
Xtenex pikanauhoja ei tarvitse solmia. Pikanauhat ovat erittäin joustavat ja kestävät kengännauhat, joita voi käyttää kaikissa tavallisissa nauhakengissä. Parhaimmillaan elastinen Xtenex pikanauha on urheilujalkineissa. Alun perin nauha on kehitelty Ranskassa triathloniin, jossa nopeasta jalkineiden vaihdosta on etua, eikä aukeilevia nauhoja lajissa kaivata. Vaikka Pekingin triathlonin olympiavoittaja Jan Frodeno onkin Xtenex pikanauhojen vannoutunut käyttäjä, löytyy suurin käyttäjäkunta tavallisista kuntoilijoista, jotka vain ovat kyllästyneet aukeileviin kengännauhoihin. Xtenex pikanauhat toimivat lenkillä, jumpassa, salibandyssä, jalkapallossa jne.

Helppokäyttöiset pikanauhat
Xtenex pikanauhojen etuna on myös se, että istuvuuden voi säätää etukäteen juuri oikeaksi nystyrä nystyrältä. Esimerkiksi juoksukengän tuntuma pysyy siis samana käyttökerrasta toiseen. Pikanauhan nystyrät tai solmukkeet häviävät nauhaa venytettäessä ja palaavat, kun nauha vapautetaan. Kun Xtenex pikanauha pujotellaan jalkineen reiästä läpi, venytetään nauhaa niin, että nauhan nystyrä häviää, jolloin nauha mahtuu kulkemaan reiästä. Tämän jälkeen nauha päästetään löysäksi sopivassa kohdassa, jolloin nystyrä lukitsee nauhan paikoilleen. Nauhan kireyden voi siis säätää kunkin reikäparin kohdalla mieleiseksi jalan rintavuuden ja kengän mallin mukaan. Nauhan ei tarvitse useimmissa jalkineissa olla äärimmilleen kiristetty, vaan paras istuvuus ja käyttömukavuus saavutetaan melko löyhällä nyörityksellä. Kun nauhoitus on kerran tehty hyvin istuvaksi, on se sitä aina. Pikanauhaan ei tarvitse koskea edes kenkää jalkaan laitettaessa, sillä nauhan joustavuus mahdollistaa jalan sujauttamisen jalkineeseen kengän kielestä vetämällä. Nopeaa, helppoa ja kätevää!

Ei ihmekään, että Xtenex pikanauhat löytyvät monen lapsen ja nuoren arkikengistä, kun kengännauhoja ei vielä osata sitoa tai sille ei vain yksinkertaisesti ole vauhdikkaassa lasten maailmassa aikaa. Joustava Xtenex pikanauha säästää myös jalkinetta, kun kiireessä kengän kantaosaa ei tule vahingossa painettua lyttyyn. Pikanauha on erittäin kestävä ja se voi hyvin säilyä moitteettomasti toimivana useammankin kenkäparin iän.

Xtenex pikanauhasta voi olla apua silloinkin, kun oma toimintakyky on heikentynyt eikä solmiminen onnistu. Joustavasta pikanauhasta on hyviä kokemuksia esimerkiksi ikääntyneillä ja kehitysvammaisilla käyttäjillä. Parhaimmissa tapauksissa Xtenex pikanauhat tukevat käyttäjänsä omatoimisuutta ja lisäksi hyvin jalassa pysyvä jalkine pienentää tapaturma-alttiutta.

Xtenex pikanauhojen peruspituus on 75 cm, joka soveltuu useimpiin nauhakenkiin matalavartisista nilkkureista kouluikäisen lapsen tennareihin. Saappaisiin ja pienimpien lasten nauhakenkiin voi tiedustella erityispituuksia myyjältä. Jalkineen tyypistä riippuen reikien määrä vaihtelee aikuisillakin jonkin verran. Tarvittaessa ylimääräistä nauhaa voi taittaa kengän sisään tai sen voi katkaista tai solmia. Katkaistua nauhaa on vaikea siirtää seuraaviin jalkineisiin, mutta purkautumisvaaraa ei ole. Ylimääräinen pikanauha taas toimii solmittunakin, sillä solmu on joustava eikä sitä tarvitse kenkää pukiessa avata. Tällöin solmulla ei ole mitään tekemistä nauhan kireyden kannalta.

Pikanauhat laajasta mallistosta
Xtenex pikanauhoja on saatavilla kymmeniä eri värejä ja jopa monivärisiä nauhoja löytyy. Nauhat voivat olla täysin huomaamattomat tai halutessasi voit tuunata lenkkarisi shokkiväreillä. Jalkineisiisi ja urheiluvaatteisiisi sopiva sävy löytyy varmasti. Värikkäällä pikanauhalla on helppo päivittää ja piristää vanhatkin kengät.