100% SUOMALAINEN VERKKOKAUPPA - LAATUTUOTTEET NOPEILLA TOIMITUKSILLA
-25%
-13%
19,90 
-57%
25,90 

Blackroll putkirulla ja pallot Blackroll putkirulla on tehokas väline hieronnan ja venyttelyn kaltaiseen kehonhuoltoon sekä samalla kertaa oman motoriikan harjoittamiseen. Hierovan ja venyttävän vaikutuksen saa helposti kohdistettua tiettyyn osioon lihaksessa. Käsittely vaikuttaa sekä lihasrunkoon, että lihasta ympäröiviin kalvoihin ja luihin kiinnittyviin jänteisiin. Säännöllisellä rullaamisella Blackroll putkirullilla voi lisätä nivelliikkuvuutta sekä helpottaa ja ennaltaehkäistä jumituksia kehossa. Rullausta voi hyödyntää myös lämmittelyssä ennen treenejä sekä erityisesti treenin jälkeisessä palautumisessa. Tehokkaimmillaan lihashuoltorullaus etenee lihas/ lihasryhmä kerrallaan sydäntä kohden. Napakka Blackroll putkirulla, joka joustaa sopivasti ainoastaan pinnasta, sopii myös lihaskunto- ja tasapainoharjoituksiin sekä venytyksiin. Liikuntakeskusten monipuolisimmat rullaustunnit koostuvatkin nykyisin kaikista näistä.

Miksi valita juuri Blackroll putkirulla Putkirullan tulee olla jämäkkä, pinnasta käyttäjälle sopivasti joustava. Yleissääntönä on, että aloittelijoille sopiva putkirulla on pinnasta pehmeämpi, kun taas kokenutkin rullaaja saa haastetta ja tehoa kovemmasta ja mahdollisesti uritetusta pinnasta. Blackroll putkirullia on kolmea kovuutta Soft-mallin ollessa pehmein, Standard kesikova ja Pro-rullat ovat kovimpia. Blackroll putkirullat ovat yhdestä kestävästä ekologisesta materiaalista valmistettuja ilman käytössä kuluvia tai likaantuvia pinnoitteita tai helposti rikkoutuvia vahvikeputkia. Nykyaikainen ja helppokäyttöinen Blackroll putkirulla on hygieeninen ja vesipestävä. Ne kestävät kulutusta pitkään myös ammattilais- ja ryhmäkäytössä. Soft-mallin rullakaan ei menetä käytössä muotoaan, vaan ainoastaan rullan pinta on pehmeämpi.

Blackrollin odotettu uutuus on motorisoitu rulla Blackroll Booster. Perinteisen putkirullan sisään asennettu värisevä moottori tehostaa rullauksen vaikutuksia entisestään. Moottorin voi lisätä kaikkiin kolmeen Blackroll putkirullamalliin: Softiin, Standardiin ja Prohon sekä myös uritettuihin malleihin. Moottorissa on kahdeksan tehotaajuutta ja se ladataan mikro USB-piuhalla.

Eniten käyttömahdollisuuksia on 30 cm mittaisella Blackroll putkirullalla. Tämä pituus mahdollistaa optimaalisen käytön sekä lihashuollossa että treenissä. Pitkät pilatesrullat soveltuvat esim. hengitys- ja rentoutusharjoituksiin. Halpoja foamia sisältäviä rollereita ei voi suositella heikon kestävyyden ja materiaalin pehmenemisen vuoksi. Kaikki Blackrollin lihashuoltorullat valmistetaan tarkasti kontrolloiduissa olosuhteissa Saksassa. Tuotteet ovat kemikaalivapaita ja hajuttomia.

Rullaa Blackrollin putkirullilla hengittäen rauhallisesti ja keventäen sopivasti. Vältä kipua rullatessa, mutta huolehdi silti, että käyttämäsi rulla antaa sopivan vasteen käsiteltävään kudokseen. Käyttämällä liian pehmeää rullaa ei aikaan saada toivottuja vaikutuksia, kun taas liian kovalla rullalla joutuu turhaan keventämään rullausliikkeissä. Rullauksesta tulee tällöin työlästä ja kivuliasta, eikä jännittynyt lihas veny tai palaudu tehokkaasti. Hyvässä rullaustekniikassa kehon painon siirroilla paine välittyy tasaisesti kudoksiin. Vältä kuormittamasta turhaan niveliä (olkanivel, ranne). Kun rullausliikkeet alkavat sujua, kannattaa säädellä rullauksen tehoa enemmän sydäntä kohden painetta antavaksi, kuten esim. hieronnassa ja lymfaterapiassa.

Erityisen kipeissä kohdissa putkirullausta kevennetään ja voidaan käyttää myös ns. painantaa apuna. Tässä tekniikassa lasketaan hieman painetta kipualueelle ja kevennetään jälleen. Akuuteissa tulehduksissa tai traumoissa kipualueen rullaus ei yleensä ole järkevää. Lisäopastusta kannattaa tarvittaessa pyytää esimerkiksi fysioterapeuteilta tai Blackroll-ohjaajilta. Kipua tulee kunnioittaa ja kannattaa kysyä neuvoa, jos rullaus ei helpota ongelmaa. Myös Blackrollin putkirulla -sivuilta ja facebookista löytyy paljon ohjeita ja vinkkejä putkirullien käyttöön.
Translate »